Paszternák leves, azaz "krumpli leves"
sponsored links
A legjobb tudomásom szerint mielõtt Amerikából behozták volna Európába a burgonyát, azelõtt a paszternák volt az a répa fajta, melyet a késõbbi “krumpli” gyanánt fogyasztottak. Az alábbi leves ízvilága nagyon hasonlít a paleo elõtti életünkbõl megismert krumpli leves ízvilágára. A paszternák nyilván édeskés a krumplihoz képest, de nekem kifejezetten ízlik.
Hozzávalók 4 személyre:
- 75 dkg paszternák, melyet gond nélkül bármikor lehet venni nagyobb Tesco-ban – magyar termelõtõl; válassz minél testesebb példányokat!
- Házilag kókusztej, természetesen készen vásároltat is lehet használni! Meglepõ módon nem fog átsütni a levesen a kókusz íze! Természetesen akár kesudióból, akár hántolt mandulából is készíthetsz a leveshez tejet.
- 1 evõkanálnyi ...